IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank оряза бонусите на ръководството с близо 80%

За втора поредна година членовете на Управителния съвет ще се разделят с бонусите изцяло

17:12 | 20.03.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>На снимката: Изпълнителният директор на&nbsp;Deutsche Bank Джон Краян,</em>&nbsp;<em>Ройтерс</em></p>

На снимката: Изпълнителният директор на Deutsche Bank Джон Краян, Ройтерс

Ръководителите на Deutsche Bank няма да получат бонуси за втора поредна година след трудната 2016 г., в която банката плати милиарди долари под формата на санкции, съобщава CNN Money.

Най-голямата германска банка съкращава размера на бонусите за годината със 77% до само 500 млн. евро, показва годишният доклад на банката. Членовете на Управителния съвет ще се разделят с бонусите изцяло.

Според отчета на банката основната заплата на изпълнителния директор Джон Краян е в размер на 3,8 млн. евро.

По-рано този месец Deutsche Bank обяви плановете си за увеличение на капитала с 8,5 млрд. долара, за да подобри финансовото си състояние. Краян, който зае ръководния пост през 2015 г., заяви по-рано, че банката ще се справи, без да прибягва до търсене на средства от пазарите. 

Банката съобщи, че увеличението на капитала ще стане чрез издаване на 687,5 млн. нови акции. Освен това Deutsche Bank ще интегрира отново в себе си непродаваемото си подразделение Postbank.

Най-големият акционер Катар сигнализира вече и подкрепата си за подобен план. Помощ може да окаже и наскоро влезлият в банката китайски инвеститор HNA.

Сред другите мерки са пускането на борсата на миноритарен дял от подразделението за управление на активи, като това трябва да се случи през идните две години, и да създаде интегрирана корпоративна и инвестиционна банка.

Компанията обяви и нови финансови цели на мястото на обявените през октомври 2015 година. В същото време преструктурирането, което започна банката, ще коства 9000 работни места в глобален аспект до 2018 г., включително и 4000 в Германия на фона на свиването на клоновата мрежа.

Deutsche Bank се сблъсква от години със сериозни проблеми. От една страна, тя печели по-малко от бизнеса с депозити и кредити заради ниските лихви, а от друга страна, животът ѝ по отношение на инвестиционното банкиране се усложнява от големите американски конкуренти. Преди всичко обаче натежават и скандалите около миналото на банката – тя трябваше да плати милиарди евро заради правни казуси. Две поредни години банката е на загуба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още