IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добри финансови отчети изведоха европейските пазари на зелено

Акциите на Siemens поскъпнаха с 5%, тези на Volvo - с 4%

19:38 | 01.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските фондови пазари приключиха търговията в сряда с повишения, повлияни от корпоративните отчети, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 нарасна с 0,86%, като повечето сектори и основните борси се озоваха на положителна територия.

Акциите на компаниите от сектора на суровините поскъпнаха най-силно - с над 1,6%, след публикуването на данни, които разкриха разширяване на индустриалното производство в Китай.

Автомобилните компании също бяха сред най-добре представящите се в сряда. Секторът се повиши с над 1,29% благодарение на силни корпоративни отчети. Производителят на камиони Volvo отчете по-добра тримесечна печалба от очакванията, като същевременно повиши прогнозата си за продажбите в Европа през 2017 г. Книжата на компанията поскъпнаха с над 4,7 на сто.

Банковият сектор записа нарастване от 1,37%. Книжата на швейцарската банка Julius Baer поскъпнаха с над 1,25 на сто, след като тя отчете увеличение от 12% на активите под управление за 2016 г.

Сред другите корпоративни отчети прави впечатление този на швейцарската фармацевтична компания Roche, която обяви ръст от 5% на оперативната си печалба за миналата година. Акциите на германската Siemens поскъпнаха, след като повиши прогнозата си за печалбата.

Производителят на автомобили Volkswagen е постигнал споразумение да плати най-малко 1,26 млрд. долара компенсация в САЩ и може да плати над 4 млрд. долара, ако регулаторите не одобрят коригирания софтуер на автомобилите, съобщи Ройтерс на базата на съдебни документи. Акциите на компанията поскъпнаха с 1,25%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още