IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две полицайки са ранени след нападение на мъж с мачете в Шарлероа

Нападателят е прострелян от колега на жертвите, починал е в болница

19:32 | 06.08.16 г. 3
<p>
	Шарлероа. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Шарлероа. Снимка: архив, Ройтерс

Две полицайки в белгийския град Шарлероа са нападнати от мъж с мачете пред полицейската служба в града, съобщава Ройтерс.

Нападателят е крещял на арабски “Аллах е велик”, допълва информационната агенция.

Той е прострелян от колега на униформените, починал е по-късно в болница.

Службите за сигурност са ограничили достъпа до основния булевард в близост до полицейската служба в града.

Според свидетели едната от полицайките има рани по лицето и в момента е в болница. Другата е с по-леки наранявания.

Белгийският премиер Шарл Мишел заклейми нападението и заяви, че мислите му са с жертвите на нападателя. Министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон определи атаката като "долен акт" и също изрази подкрепата си за ранените полицайки и техните семейства и колеги.

През март в Брюксел имаше три терористични атаки – две експлозии на летище “Завентем” и една на метростанцията “Малбек”. При взривовете загинаха повече от 30 души, а около 200 бяха ранени.

Терористичната организация “Ислямска държава” пое отговорност за нападенията. Оттогава бяха осъществени и серия ключови арести, включително и на един от основните организатори на атаките в Париж от ноември 2015 г. Той беше екстрадиран във Франция и в момента тече процес срещу него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
http://dnes.dir.bg/news/narkotrafik-filipinite-rodrigo-duterte-23550750?nt=11"Кампанията "стреляйте, за да убиете" ще остане в сила до последния ден на мандата ми, ако съм още жив дотогава", заяви на пресконференция в Давао 71-годишният държавен глава, избран за срок от шест години."Вярвайте, не ми пука за правата на човека", предупредил е той според официални записи на изявлението му, публикувани от президентството."Ето ви президент достоен за уважение !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
"barbaron barbaron е онлайн в момента Аватара на barbaronМнения: 1,009Днес, 18:59Местоположение: ParisНачалноКинорежиссер Андрей Кончаловский (РФ): Масштабы трагедии, которая разыгрывается сейчас на территории России, абсолютно критичны"Апък ти нали ужким си в Париж , що не коментираш какво казват хората там по повод ежедневните мюсюлмански изстъпления по улиците ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
"Белгийският премиер Шарл Мишел заклейми нападението и заяви, че мислите му са с жертвите на нападателя." И до там. До следващия път...пак мислите ше бъдат с евентуалните жертви !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още