IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси са под натиск в разгара на сесията*

Акциите на Atos поскъпват с 5% след новината за закупуване на част от бизнеса на Xerox

14:37 | 19.12.14 г.
Европейските борси са под натиск в разгара на сесията*

Европейските акции отчитат понижения в разгара на сесията в петък въпреки солидното представяне на борсите в Азия по-рано през деня. Общоевропейският индекс EuroStoxx 600 е надолу с 0,14% до 338,57 пункта.

"Европейските пазари се търгуват cмесено днес въпреки положителната инерция от Wall Street", посочи пред CNBC Наим Аслам, главен пазарен анализатор в Avatrade. "Инвеститорите все още са насърчени от пресконференцията на Джанет Йелън и миролюбивия тон от Федералния резерв, който предполага да изпрати пазарите нагоре", допълни той.

В Азия в петък Японската централна банка запази курса на паричната си политика според очакванията. Въпреки това институцията повдигна своята икономическа оценка, позовавайки се на признаците за ръст на износа.

Петролът продължава да бъде в полезрението на инвеститорите, след като брентът пропадна под 60 долара за барел в близост до 5,5-годишно дъно на фона на сигналите за глобално пренасищане на предлагането.

На Стария континент в четвъртък президентът на Европейската централна банка Марио Драги призова лидерите от региона да ускорят новия инвестиционен план на Европейския съюз и отново ги подкани към реализирането на икономически реформи.

На икономическия фронт германската изследователска компания GfK представи данни за бъдещото потребителско доверие. Показателят отчете покачване до 9,0 пункта през януари от 8,7 пункта през декември.

Акциите на френската мултинационална компания Atos растат с 4,77 на сто, след като дружеството обяви, че ще закупи част от бизнеса на Xerox.

Капитализацията на Orange е нагоре с 0,93%, след като Deutsche Bank повиши прогнозата си за фирмата до "buy" от "hold".

* Актуално към 14:20 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още