IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха на червено

Акциите на компаниите от туристическия и развлекателния сектор бяха сред най-губещите в понеделник

19:41 | 12.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Европейските борсови индекси записаха понижения в понеделник на фона на продължаващата политическа несигурност в Италия и в очакване на решението на американския Федерален резерв за повишение на лихвените проценти в САЩ, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 се понижи с 0,46%, като сесиите на основните европейски борси приключиха на отрицателна територия.

Акциите на компаниите от туристическия и развлекателния сектор бяха сред най-слабо представящите се днес, като секторът загуби над 1,3 на сто. Авиокомпанията Air France се отказа от плановете си да обособи в отделна компания подразделението си за поддръжка, което е сред печелившия бизнес на компанията.

Акциите на компаниите от здравния сектор поевтиняха с над 0,9%, като най-губещи бяха тези на швейцарската Lonza. Компанията обяви, че води преговори за придобиването на американския производител на лекарства Capsugel, предаде Ройтерс.

Медийният сектор също беше сред губещите заради новините, че основен акциенор на Sky ще се противопостави на оферта за придобиване от страна на Twenty-First Century Fox. Медийната компания на магната Рупърт Мърдок е постигнала принципно споразумение за поглъщането на Sky за 11,2 млрд. британски лири (14,12 млрд. долара), сочат появили се днес съобщения. Цената на акциите на Sky се понижи с 2,8% при затварянето на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още