IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси приключиха сесията с повишения

Инвеститорите се фокусират върху заседанието на Фед в сряда и серия от политически събития

19:37 | 13.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските индекси приключиха с повишения в днешната сесия. Регионалният индекс Stoxx 600 добави 0,38% до 374,64 пункта, подкрепян от добивните компании и телекомите.

В Германия DAX 30 се повиши с 0,22% до 11 990 пункта, във Великобритания FTSE 100 добави 0,33% до 7 367 пункта, а във Франция CAC 40 нарасна с 0,13% до 4 999 пункта.

Акциите на британската инженерна компания Amec Foster поскъпнаха с 11,6%, след като дружеството обяви споразумението си за сливане с John Wood Group на стойност 2,23 млрд. паунда, съобщава CNBC.

Акциите на британските компании за жилищно строителство също поскъпнаха, след като Bovis Group получи предложение за сливане от конкурента й Galliford Try. Акциите на Bovis поскъпнаха с почти 9 на сто, а на конкурентите й Bellway и Taylor Wimpey със съответно 1,3% и 0,8%.

Същевременно акциите на хранителната компания Aryzta поевтиняха с 2,3% заради спада на нетната печалба на групата от 22,4%.

Инвеститорите смятат, че американският Федерален резерв ще увеличи лихвените нива на следващата си среща, която започва тази сряда, след като в края на миналата седмица беше публикуван по-силен от очакваното доклад за пазара на труда в САЩ.

Инвеститорите ще се фокусират и върху серия политически събития през тази седмица в Европа. Очаква се Великобритания да стартира процедурата за Brexit след вот в двете камари на парламента. На 15 март ще се проведат изборите в Холандия. Това е и първият генерален вот в Европа от предстоящите през тази година, който може да зададе тона на ЕС за години напред.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел освен това пътува за първата си среща с американския президент Доналд Тръмп. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още