IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Ангелов: Излизане на България от ЕС би било катастрофа

Ще се върнем с 25 години, коментира икономистът Георги Ангелов

12:19 | 08.08.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Последиците от референдума във Великобритания за страната зависят от нея и от това какви реформи ще предприеме. За разлика от Великобритания обаче, ако България излезе от ЕС, това би означавало катастрофа и ние ще се върнем с 25 години. Това каза икономистът Георги Ангелов в предаването за икономика и финанси Boom&Bust на Bloomberg TV Bulgaria.

Затова е важно накъде отива ЕС, който е тръгнал в много посоки едновременно, но никъде не стигнал до края. Федерализацията на Европа винаги е била крайната цел на много движения в Европа, но у гласоподавателите в страните членки на ЕС в момента няма много желание това да се случи, каза Ангелов.

Той коментира темата за банковата криза в Италия и икономическите предизвикателства в Европа като цяло в контекста на Brexit.

Не мисля, че вървим към федерализация на ЕС, а по-скоро трябва, когато има проблем, той да може да бъде решен в кратък срок.

Това накъде ще отиде еврозоната е отворен въпрос. Докато не бъдат разрешени проблемите в страни като Гърция и Италия няма да знаем ще има ли такава структура след 10 години. Въпросът е дали отиваме към модел, в който правилата са за всички или оставаме на ниво, в което за някои има правила, а за други не, каза още Ангелов.

Повече от коментара на икономиста Георги Ангелов вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Тава е
преди 7 години
С безкрайна демагогия и популизъм биват заблуждавани народите, че ЕС е бъдещият разцвет на континента. Договорът за основаване ЕС и реалността показват едно : СЕГАШНИЯТ ЕС и бандата алчни без скруполни лакеи трябва да бъдат премахнати. ЕС доведе до това, че нации като Франция, Германия, Холандия, Италия... имат коефициент на естествен прираст под 1.6, тоест те са вече безвъзвратно намаляващи. Какво следва, локални войни, мигранти, деспотизъм, ислямизация... Г-н Ангелов, като икомомист кажете за нашата малка държава, какво означават за СТОПАНСКИЯТ 21 милиарда евро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
tonitov
преди 7 години
Тая икономика ни отведе на дъното, където наливахме само пусто в празно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
"Това накъде ще отиде еврозоната е отворен въпрос. Докато не бъдат разрешени проблемите в страни като Гърция и Италия няма да знаем ще има ли такава структура след 10 години. "Тоя да не се прави на луд , ами да разясни как ше се решат проблемите в Гърция и Италия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още