IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия ще намалява данъци и ще увеличава публичните разходи през 2017 г.

Трябва да докажем, че интеграцията на бежанците може да бъде успешна, каза Шойбле при представянето на бюджета за догодина

18:02 | 06.09.16 г. 4
<p>
	Волфганг Шойбле. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Волфганг Шойбле. Снимка: Ройтерс

Балансиран бюджет с известно намаление на данъците и увеличаване на публичните разходи представи германският финансов министър Волфганг Шойбле за изборната 2017 година, пише Bloomberg.

В реч пред парламента Шойбле отбеляза изключително добрата форма на най-голямата европейска икономика - безработицата е на 25-годишен минимум, заплатите растат, цените са стабилни, страната е в икономически подем.

Плановете са до 2020 година Германия да успее да намали дълга си до 60% от брутния вътрешен продукт (БВП), изпълнявайки европейските правила.

Предложението на Шойбле е за ръст на публичните разходи с 3,7% през следващата година, допълва NY Times. Същевременно ще бъдат намалени подоходните данъци за хората с ниски доходи. Тази мярка обаче ще бъде компенсирана с по-големи приходи благодарение на растежа на икономиката.

Шойбле допълни още, че може да се помисли и за ново намаление на данъците след 2017 година.

"Сега Германия трябва да докаже, че интеграцията на бежанците може да бъде успешна", коментира още финансовият министър в края на продължилата няколко дни бюджетна процедура в германския Бундестаг.

Много германци, особено в по-бедните източни провинции обаче не приемат големите суми, които държавата отделя за мигрантите, допълва Ройтерс. Според данни, разпространени преди дни, през 2015 година държавата е похарчила 5,3 млрд. евро за чужденците, пристигнали в страната. Разходите растат със 120% спрямо 2014 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
0pk
преди 7 години
Ама направо ги премахвайте данъците и ЕЦБ да бичи денонощно за покриване на социалните разходи. И без това няма алтернатива :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
hagan
преди 7 години
популистите са вредни и опасни но популисите не са тези които ги сочат а а точно тези които сочат са популистите интернационалистите глобалистите и другите глобални лъжци които лъжат че е възвзможно съвместното съществуване и приобщаване -та тези лъжци популисти са истниската опасност за света
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
И тва сичкото за сметка на ЕЦБ и европейците разбира се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още