IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING се отрича от въглищните ТЕЦ-ове

Банката няма да предоставя повече кредити на компании, които са повече от 50 на сто зависими от производството на въглищна енергия

18:01 | 27.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
ING се отрича от въглищните ТЕЦ-ове

Холандската голяма банка ING възнамерява в бъдеще да преустанови финансирането на въглищни топлоцентрали, предава Ройтерс.

Също така банката няма да предоставя повече кредити на компании, които са повече от 50 на сто зависими от производството на въглищна енергия, информира базираната в Амстердам финансова институция.

„Климатичните изменения са голямо предизвикателство за нашия свят, а при решаването на проблема важна роля играят и банките", заяви главният изпълнителен директор Ралф Хамерс.

Банката е една от компаниите, които ще участват в срещата на върха за климата в Париж през следващата седмица.  Мащабното международно събитие е планирано за периода от 30 ноември до 11 декември. Целта му е подписване на глобално и трансформиращо споразумение с три цели - облекчаване на последиците от изменението на климата, борба с бедността и зачитане на човешкото достойнство.

Застрахователният гигант Allianz, чиято централа е в Мюнхен, обяви пък през тази седмица, че се отдръпва от своята многомилиардна инвестиция в енергийни проекти от въглища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още