IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредиторите на Украйна продължават преговорите след срещата в Сан Франциско

Киев заплаши, че ще преустанови плащанията по дълга, ако не се постигне споразумение по облекчаване на задълженията тази седмица

13:27 | 14.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Украинският министър на финансите Наталия Яреско. <em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Украинският министър на финансите Наталия Яреско. Снимка: Архив, Ройтерс

Украйна и групата от най-големите ѝ кредитори заявиха, че преговорите по преструктурирането на дълга ще продължат и след проведеното подробно обсъждане в Сан Франциско, предава Ройтерс.

Двете страни по преговорите проведоха среща в сряда и четвъртък, на която Киев постави абсолютния си краен срок за преструктурирането на дълга от 19 млн. долара - до края на седмицата.

„Украинската делегация и основните кредитори проведоха подробна дискусия в Сан Франциско. Преговорите продължават “, заявиха двете страни в кратко съвместно изявление.

Трудните преговори се проточиха вече пет месеца и заседнаха на въпроса дали номиналната стойност на облигациите трябва да се преоцени. Киев се надява на облекчаване от 40% по облигации, които струват малко повече от 15 млрд. долара, за да направи дълга си устойчив.

Украйна предупреди, че ще преустанови плащанията по дълга, ако преговарящите не достигнат до споразумение тази седмица.  Последното изявление не даде индикации, че двете страни са се придвижили по-близо да споразумението.

На 23 август източноевропейската страна трябва да изплати 60 млн. долара под формата на купонови плащания и още 500 млн. долара по номинала на облигациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
SimeonAtanasov
преди 8 години
Дефолтът е доста близо. Но пък на фона на дълговете на Гърция си е направо бял кахър. Макар че ще злепостави управляващите доста и току виж скоро загубят всенародна любов и бъдат изритани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още