IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ призова Германия да улесни достъпа на бежанците до работа

Фондът настоява за мерки, които да позволят признаването на неофициално придобити компетенции

20:10 | 09.05.16 г. 8
<p>
	Агенция по заетостта.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Агенция по заетостта. Снимка: Архив Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) призова Германия да направи повече за интеграцията на бежанците на трудовия пазар, сочи публикуван днес доклад, който съдържа и препоръки за структурни реформи, предаде "Франс прес".

"Макар да са взети много мерки в подкрепа на бежанците и да се подготвят още, се препоръчват повече политически действия за насърчаване на успешна интеграция на бежанците на пазара на труда", отбелязва Фондът в заключенията на проучването си.

По-конкретно МВФ призовава за "мерки, които да позволят признаването на неофициално придобити компетенции" и да се постави акцент върху изучаването на немски език.

Освен това международната институция съветва да се вземе предвид "предизвикателството на интеграцията на бежанците" при обсъждането догодина на евентуално вдигане на минималната заплата, която в Германия е в сила от 1 януари 2015 г. и в момента е определена на равнище 8,50 евро на час бруто.

Фондът дава и няколко препоръки за структурни реформи в най-голямата европейска икономика, като подчертава по-специално, че застаряването на германското население ще доведе до "засилване на натиска върху държавните финанси".

На фона на тази тенденция МВФ приканва Германия да "удължи трудовия живот", например чрез индексиране на "възрастта за пенсиониране спрямо продължителността на живота". Берлин е призован също да реформира "по-силно" сектора на услугите, за да може конкуренцията там да нарасне.

Според МВФ Германия трябва да инвестира повече, особено в инфраструктура.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"МВФ призова Германия да улесни достъпа на бежанците до работа" ...а сигурно скоро и до жените им! "О времена о нрави" !! :))))).... НАГЛОСТ та дрънка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Фондът не пее в Германия, туй да не ти е Б-стан ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
аха , права требе да имат , после и свободи и ето ти партия у бундестага...после друга , демократично , нъл...турска , сирийска , малийска..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
ми те тия са си свободни и без да бачкат ве братчед...те не са дошле у Европата да са гърбят...ше се изпоженат за немски крави и пак няма да бачкат с ръце !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 1
scott
преди 8 години
е как незнаеш....арбайт махт фрай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 1
Kosto
преди 8 години
A-м по принцип без кетап в Германия и до тоалетна не можеш да отидеш. Ако си чужденец се взират двойно. А ако си бежанец мога да си представя. Фондът направо задраска Германия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
''...признаването на неофициално придобити компетенции" Правенето на деца спада ли към тея компетенции ?!Баси клоунадата...какво още ше "препоръча" фонда ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още