IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предколедно затишие на европейските борси

Акциите на Deutsche Bank поскъпнаха след новината за споразумението с американското правосъдно министерство

19:46 | 23.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейските борсови индекси приключиха петъчната сесия почти без изменения при намалена търговия и съкратен работен ден за някои основни борси, предаде CNBC.

В Лондон индексът FTSE100 се повиши с 0,06%, като британската борса затвори в 12.30 на обяд местно време. Германският DAX30 се понижи с 0,05%, а френският CAC40 добави 0,5%.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 завърши деня с повишение от 0,02%. Банковите акции попаднаха на отрицателна територия, след като по-рано поскъпваха под влиянието на новини от сектора.

Книжата на Deutsche Bank бяха сред най-поскъпващите с ръст на цената от около 3,4% след съобщението преди старта на търговията в петък, че банката е постигнала споразумение да плати 7,2 млрд. долара, за да уреди въпроса с разследването от страна на американското правосъдно министерство на практиките й при продажбата на ценни книжа, обезпечени с ипотеки.

Същевременно акциите на Credit Suisse заличиха по-ранното си поскъпване и записаха спад от 0,7% в петък, след като банката разкри, че е постигнала сделка с американските власти за ролята си при продажбите също на ценни книжа, обезпечени с ипотеки. Исканията на властите към швейцарската банка бяха да плати общо 5,7 млрд. долара.

Акциите на британската банка Barclays пък поевтиняха с 0,3 на сто заради новините, че федералните власти са завели дело срещу нея заради измамни практики при търговията с ценни книжа, обезпечени с ипотеки, по време на балона на жилищния пазар в САЩ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още