IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия не притежава компромати срещу Доналд Тръмп

Журналист от NBC ядоса руския президент с въпроси за корупцията и натиска срещу дисидентите в Русия

12:36 | 05.06.17 г. 1
<p>
	<em>Колаж: Ройтерс</em></p>

Колаж: Ройтерс

Русия няма компрометираща информация срещу американския президент Доналд Тръмп, каза в интервю за NBC руският президент Владимир Путин.

"Откъде да имаме такава информация?", коментира той в отговор на въпрос дали има данни, които могат да увредят престижа на американския президент. Агенцията припомня, че руският президент е бивш агент на руското разузнаване КГБ.

Според Путин твърденията, че Москва притежава информация, с която може да притисне Тръмп, както и че е повлияла на изборните резултати в САЩ през ноември 2016 г., нямат смисъл.

"Поставете пръста си където и да е на картата на света и на всякъде ще чуете обвинения, че американските власти са повлияли на вътрешните избори в страната", посочи още руският президент.

Путин категорично отрече Русия да е повлияла на изборния процес в САЩ, като посочи, че президентите и партиите идват и си отиват, но основната политическа посока не се променя.

Руският президент отхвърли и твърденията, че има "специални връзки" с Доналд Тръмп. "Той е идвал в Москва, но ние никога не сме се срещали. Много американци са ни посещавали", каза още Путин пред NBC.

На въпрос нкак ще коментира новините за корупция и репресии срещу дисиденти в Русия, Владимир Путин отговори: "Защо мислите, че имате право да задавате такива въпроси? Защо сега? За да ни бъдете морални съдници и да ни давате уроци как да живеем?"

"Готови сме да слушаме коментари, които са конструктивни, които имат за цел да създават връзки, среда", заяви руският президент и допълни, че не приема подобни методи, които са инструменти на политически конфликт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 7
majnata
преди 6 години
Тя на запада всичката им наред , па тръгнали и да поучават...клоуни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още