IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Расте интересът на германци и руснаци към почивки в Гърция

Българите традиционно ще отдъхват в северната част на страната

16:52 | 13.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От началото на годината има увеличение със 130% на предварителните резервации на руски туристи, желаещи да почиват това лято в Гърция. Очаква се през 2017 година броят на руските туристи да надхвърли 1 млн. души, съобщи кореспондентът на БНР.

Много от руснаците, почивали досега в Турция, заменят предпочитанията си с Гърция. В отговор на силния руски туристически интерес е увеличен броят на служителите в гръцките дипломатически мисии и е облекчена процедурата по издаване на визи за туристи. Появиха се опасения, че няма да достигнат местата в луксозните комплекси, предпочитани от руснаците.

Предварителните резервации от Германия вече са 67% повече в сравнение с миналата година. Германските туристи, почивали досега в Турция, се пренасочват към Гърция и България, съобщават туристическите агенции.

Около 4 млн. германски туристи ще почиват това лято в Гърция, като интересът им е преди всичко към островите, за които правителството временно отмени увеличаването на данъците в туристическия сектор.

За българските туристи засега основният интерес е към Северна Гърция с очаквания за 10% повече почиващи.
Гръцкото министерство по туризма очаква за 2017 година страната да бъде посетена от над 30 млн. туристи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още