IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Напускаме ЕС, но оставаме в Европа

Референдумът не означава, че ще се откажем от ценностите си, каза британският премиер при среща с френския си колега Бернар Казньов

22:16 | 17.02.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Великобритания ще напусне ЕС, но остава в Европа, посочи британският премиер Тереза Мей по време на среща с френския си колега Бернар Казньов. Тя посочи, че резултатът от референдумът не означа, че страната ще се откаже от ценностите, които споделя.

 

Двамата са обсъдили Brexit и въпроса за статута на британските граждани, живеещи в ЕС, както и на европейците, живеещи на Острова, съобщиха от пресслужбата на британското правителство.

Очакванията са, че Лондон ще активира чл. 50 от Лисабонския договор, който разглежда казуса за излизането на страна от ЕС, през март. Преговорите за Brexit обаче ще отнемат поне 2 години.

Преди седмица председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази своето безпокойство, че Лондон ще се опита да разцепи общността, обещавайки различни неща на отделните държави членки. 

По време на срещата на Даунинг Стрийт 10 Мей и Казньов са отчели още и нуждата да бъдат запазени близките отношения в областта на защитата и сигурността, включително и в НАТО.

Двамата са обсъдили още и глобалните предизвикателства, сред които миграцията, ситуацията в Сирия и в Украйна, както и терористичните заплахи.

Темата за Brexit можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 3
0pk
преди 7 години
Ей тоя трети райх не става и не става :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 46 rate down comment 19
michaelis12
преди 7 години
всички ше го напуснем ЕС не се стегайте нема само да слугуваме на швабите я, разтуриха всичко и само те кво каат аааа вече трета национална катастрофа с тая Швабия .... ммм мисля 4ка нема да има иразни Костовисти, Трайчовисти ше си останат в миналото с Пасито и Атлантическия им клуб .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още