IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България иска кампания, информираща за последиците от затлъстяване при децата

Съвместните доставки на лекарства между страните от ЕС трябва да са приложими само при сходен интерес по определени терапевтични групи, е позиция на София

16:43 | 15.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

България ще отбележи нуждата от провеждането на информационна кампания, насочена към родителите, с която да бъде посочено какви последици има наднорменото тегло при децата в детските градини. Това е записано в решението на Министерския съвет, свързано с представянето на страната ни в Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, пишат от пресцентъра на правителството. 

На срещата на министрите ще бъдат обсъдени и въпроси за подобряване на достъпа на пациентите до иновативни технологии при случаи на редки заболявания и възможностите за добро сътрудничество между държавите. Българската страна ще посочи, че съвместното снабдяване с лекарства трябва да бъде приложимо само между държави със сходен интерес по определени терапевтични групи.

Заседанието на министрите ще се проведе на 19 и 20 март. Ден по-късно е срещата и на финансовите министри от общността.

Те ще дискутират законодателните предложения за намалени ставки на ДДС за доставката на публикации по електронен път и за общата система на данъка върху добавената стойност по отношение на временното прилагане на общ механизъм за обратно начисляване за доставките на стоки и услуги на стойност над определен праг.

В рамките на Европейския семестър се очаква Комисията да представи докладите по държави и задълбочените прегледи от 2017 г. Предвидено е финансовите министри да обменят мнения по изпълнението на специфичните за всяка държава препоръки от 2016 г., като поставят акцент върху препоръките, свързани с бизнес средата.

Очаква се Европейската комисия да представи актуална информация относно създаването на Европейски фонд за отбрана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още