IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС дава още 500 млн. евро за фермерите в Европа

Решението беше взето на извънредно заседание на министрите на земеделието в общността

18:28 | 07.09.15 г. 2
<p>
	Земеделци блокираха европейските институции в Брюксел. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Земеделци блокираха европейските институции в Брюксел. Снимка: Ройтерс

На извънреден съвет на министрите на земеделието в Европейския съюз  бяха отпуснати 500 млн. евро допълнително за селскостопанския сектор, съобщиха от ЕК.

Средствата ще бъдат отпуснати незабавно, съобщи комисарят пхо въпросите на заетостта Юрки Катайнен. Голяма част от средствата ще бъдат насочени към млечния сектор.

Целта е да бъдат преодолени намаляващите цени на селскостопанските продукти, както и заради руското ембарго върху вноса на храни и селскостопански продукти.

Извънредният съвет на министрите на земеделието от ЕС беше придружен от масов протест на земеделски стопани в Брюксел. Хиляди производители, сред които и българи, и повече от 1000 трактора блокираха европейските институции в европейската столица.

БНТ предаде, че протестиращите са били посрещнати от въоръжени и подготвени сили на сигурността. Стигна се и до сблъсъци, но без арестувани, макар и двама полицаи да са пострадали при инцидентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Илко
преди 8 години
Руските санкции дават ефект
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още