IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC One A9 идва с премиум дизайн и новия Android 6.0 Marshmallow

Телефонът ще бъде в България броени дни след световната си премиера – в началото на ноември

21:16 | 20.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;HTC&nbsp;</em></p>

Снимка: HTC 

Тайванският производител на смартфони HTC представи HTC One A9 - най-новото попълнение в семейството One на HTC.

По отношение на дизайна телефонът има доста сходства с последните модели iPhone. Стъклото отпред е изпъкнало, като покритието е Gorilla Glass 4, устройството има метален корпус. Гърбът обаче е продължение на HTC One M8. 

Акцент е камерата – тя е с нов 13 МР сензор с оптична стабилизация и предоставя 4k видеозапис и двойна LED светкавица. Освен това има и предна UltraPixel камера и опростен интерфейс за ползването. Смартфонът прави снимки дори в RAW формат. HTC One A9 има и вграден инструмент за Hyperlapse видео, който забързва видеата до 12 пъти. Телефонът може да снима видео и в забавен режим. 



Телефонът е с чипсет Snapdragon 617, 2 GB RAM, microSD и nanoSIM слотове. Дисплеят е 5-инчов AMOLED с Full HD резолюция.

HTC One A9 е първият телефон извън портфолиото на Nexus, който работи с Android 6.0 Marshmallow и предлага последните иновации на Google и най-новата версия на HTC Sense. Телефонът предлага и скенер за пръстови отпечатъци в различни посоки, както и Android Pay за сигурно и лесно пазаруване.

HTC One A9 ще бъде в България броени дни след световната си премиера – в началото на ноември, като засега цените не са известни. А що се отнася до цветовете на корпуса – първоначално в родината ще видим сребристата и тъмносивата версия. Иначе цветът на модела се характеризира с елегантната комбинация от нюанси – карбоново сиво, сребристо, златисто и винено червено.  
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още