IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dialog Semiconductor преразгледа годишната си прогноза, насърчена от Китай

Компанията е получила повече поръчки през третото тримесечие заради празничния сезон в азиатската страна

16:13 | 06.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Базираната във Великобритания компания Dialog Semiconductor, която е производител на чипове за смартфоните на Apple и Samsung Electronics, обяви, че е преразгледала прогнозата си за цялата година, след като китайските празници са насърчили продажбите ѝ през третото тримесечие, предава Ройтерс.

Приходите от продажбите за трите месеца до септември са достигнали 345 млн. долара, обявиха от компанията късно в сряда. Сумата е с 40% по-висока от тази за второто тримесечие и с близо 5 на сто повече от генерираната година по-рано. Това се дължи на факта, че поръчките на чипове за мобилни устройства са скочили значително около честванията на Националния празник на Китай.

Новините идват след разочароващото второ тримесечие, в което продажбите и оперативната печалба се свиха, което накара Dialog да понижи прогнозата си за продажбите за цялата година и да обяви, че очаква спад от около 15% заради отслабването на пазара на смартфони.

Dialog, която трябва да обяви пълния си отчет за третото тримесечие на 3 ноември, произвежда чипове, контролиращи консумацията на енергия от устройства като смартфони и таблети. Apple и Samsung Electronics са сред основните клиенти на компанията. 

Повече новини за технологии можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още