IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Japan Display разкри, че Apple увеличава поръчките на екрани

Смята се, че ходът е свързан с пускането на новия iPhone на пазара следващата седмица

10:15 | 03.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Japan Display Митсуру Хома заяви в четвъртък, че най-големият клиент на производителя на екрани, което се смята, че се отнася до Apple, увеличава поръчките си малко преди очакваното пускане на новия iPhone този месец, предава Ройтерс.

Хома заяви, че слабостта на китайския пазар на смартфон и забавянето на китайската икономика не се очаква да засегнат поръчките на екрани на Apple.

"Те идват при нас с повече поръчки, заявявайки, че ни дават още и още. Продължават да ги увеличават”, посочва той пред Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук миналата седмица увери акционерите в силата на китайския пазар по отношение на iPhone след срива на китайската фондова борса и девалвацията на юана, които притесниха инвеститорите.

“Продължавам да вярвам, че Китай представлява безпрецедентна възможност в дългосрочен план”, твърди Кук, а коментарът му доведе до скок в цената на акциите на американския гигант.

Интересът към iPhone в Китай нараства през последните седмици, а App Store в страната наскоро отчете най-доброто си представяне за годината, обясни Кук.

Japan Display е създадена през 2012 г. от обединяването на звената за производство на дисплеи на Sony, Toshiba и Hitachi. Компанията първоначално не се справяше със силната конкуренция на Sharp и други азиатски конкуренти, но се възстанови благодарение на големите поръчки на Apple. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още