IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft спира от производство таблета Surface 3

Компанията обяви, че той е бил лимитирана серия, а интересът към него е бил голям

10:57 | 27.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Таблетът на Microsoft Surface 3 е на пазара от повече от година, а до момента не е имало сигнали, че компанията му готви наследник. Въпреки това вече има заявки, че фирмата планира да спре продажбите на своя евтин таблет с Windows, пише Endgadget.

Компанията потвърди пред ZDNet, че ще спре производството на Surface 3 до края на декември, или повече от година и половина след като устройството се появи за първи път по рафтовете на магазините.

По думите на Microsoft таблетът е бил част от лимитирана серия. Въпросът, който стои сега, е дали той ще бъде заменен от друго устройство до изтичането на този период.

По думите на Microsoft има „силно търсене и удовлетвореност“ от Surface 3. Същевременно няма съмнение, че високия клас Surface Pro 4 и Surface Book са звездите на това поколение хардуер.

Въпреки че Surface 3 свали бариерата за сдобиване с таблет на Microsoft с електронна писалка и пълна екосистема от приложения, неговият чип Atom и ограниченото пространство, което устройството предлага, направиха по-сложна продажбата на негов заместник. 

Повече вижте в материала на Bloomberg  TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още