IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Note 8 се очаква да отмие горчивия ефект на Note 7*

Устройството е първият телефон на корейците с камера с двоен обектив, макар че някои други производители предлагат вече такива

18:22 | 23.08.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Серията Note винаги е била елитната серия за Samsung. Тук концернът влага цялата мощ на технологията, с която разполага, гарнирана с могъщ и огромен дисплей и, разбира се, S-Pen, който наистина е доста полезен. 

Е, заради многобройното изтичане на предварителна информация корейският технологичен концерн Samsung не успя да изненада анализатори и потребители със спецификациите на представения днес в САЩ свой нов флагман - Note 8.

Както се очакваше, paзмepът на екрана е цeли 6,3 инчa, дoĸaтo пpeдxoдният мoдeл, ĸoйтo cъщo бe дocтa oбeмeн в cpaвнeниe c ocтaнaлитe тeлeфoни нa пaзapa, бeшe c 5,7-инчoв eĸpaн. Това ще е идентичен панел с Infinity Display на Galaxy S8, който премахва рамките около него. По-точно казано - Quad HD+ Super AMOLED дисплей с резолюция 2960x1440 пиксела.

Хардуерът е доста мощен - с осемядрени чипове Qualcomm Snapdragon 835 или Exynos 8895 и 6GB RAM памет.

Tова, което прави впечатление, е, че устройството е първото на Samsung с камера с двоен обектив, подобно на iPhone 7 Plus и задвижваните от Android OnePlus 5 и Nokia 8.

Така Note 8 идва с двe ĸaмepи пo 12 мeгaпиĸceлa нa гъpбa, като и двете лещи – едната телефото, а другата – широкоъгълна, са с оптична стабилизация. Едната камера снима широкоъгълни снимки, с  Dual-Pixel автофокус и бленда f/1.7, а втората е телелеща с бленда  f/2.4 и се грижи за снимане на портрети. Тази комбинация предлага 2x оптично и до 10x дигитално увеличение. 

Феновете на ефекта боке не бива да се решават на снимка с или без замъгляване, защото устройството по желание снимка две снимки – една със и една без фоново замъгляване. Смяната на точката на фокуса може да става и при последващата обработка през приложението на телефона.

Устройството идва и с eднa 8-мeгaпиĸceлoвa камера oтпpeд. 

За сигурността се грижат сензор за пръстови отпечатъци, разположен на задната част на устройството до камерата, както и ирисов скенер на предната част на апарата.  

Промяна има и в отличителния за серията стилус - S Pen, който бе представен за първи път през 2011 г. Върхът му е едва 0,7 мм в диаметър, което го прави удобен за писане и рисуване и на най-фини детайли.

Свързаното с него приложение Penup пък предоставя възможност за разкриване на артистичните способности на потребителите, като дава възможност за лесно оцветяване и рисуване. 

При пътуване в чужбина или попаднене на уебсайт на чужд език, потребителят може да използва подобрената функция S Pen Translate, която позволява да превежда не само отделни думи, но цели изречения на до 71 езика, както и да конвертира единици и чуждестранни валути. Българският също е включен. 

Сред софтуерните иновации е предварително комбиниране на приложения, които да се стартират заедно от Edge менюто. Ако често използвате календар и имейл само с едно натискане на бутона те ще се отворят на екрана. Разбира се, потребителят сам може да избира кои приложения да стартира едновременно, например YouTube и навигация.  

Джаджата може да се свързва и с монитор чрез аксесоара DeX, който видяхме с Galaxy S8. Първите потребители, които поръчат телефона, ще го получат безплатно. 

 Едно от безпокойствата на потребителите е дали Samsung е успял да се справи с проблема с батерията, която прегряваше и доведе до самозапалване на няколко апарата. Note 8 има малко по-малка батерия от 3300 милиамперчаса с възможност за безжично зареждане. 

Цветовете, в които ще се предлага, са Midnight Black, Maple Gold, Orchid Grey и Deep Sea Blue. В Европа обаче няма да са налични и четирите цвята. В комлекта има и AKG слушалки, "които можете да включите в 3.5 мм жак", коментираха с лека ирония от Samsung към конкуренти (разбирай Apple), които вече не разчитат на този порт.

Предходният модел Note 7 трябваше да бъде спрян от производство и изтеглен, след като миналата година няколко апарата се самозапалиха заради проблемна батерия. Samsung си върна доверието на потребителите до известна степен с Galaxy S8, който е хит за 2017 г. и без съмнение е един от най-добрите телефони, ползващи операционна система Android. 

Официалните продажби на Galaxy Note8 в България стартират от 15 септември, като устройството ще се предлага в цветове "Среднощно черно" и "Кленово златно". Но тук идва и горчилката - цената е доста висока, като достига 2300 лева без договор.

От 19:30 днес ( 23 август) стартират предварителните продажби на смартфона, а потребителите, които поръчат своя Galaxy Note8 до 23:59 ч. на 13 септември, ще го получат в специален пакет с работната станция Samsung DeX.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 6 години
добре че махнахте безумното заглавие :):) щото някак си е нормално последния модел на нещо да е най добрия в историята :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 0
mrynmryn
преди 6 години
Винаги съм се чудил на тия камери, телефоните от 2007 идват с читави камери и правят прилични снимки, едва ли някой си купува телефон само за да прави професионални снимки. Слагат се един куп глупости, от които масово хората ползват 20-30% от телефона - интернет, говорене, 2-3 апликации. Но иначе дават по 1к лв и после една година ядът солети, че да си го изплатят. В моето "село" бая народ има ифони точно на тоя принцип, ядът най-големите ***, защото да могат да си позволят най-новия телефон. После сме били затлъстявали, да спестяваш от качеството на храната с цел "газария" е имбецилство...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 6 години
Съгласен съм! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
sinbad
преди 6 години
А това също не е за пренебрегване............http://***.gsmarena.com/nokia_8-8522.php
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още