IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Nvidia надминаха очакванията

Силното търсене на новото поколение процесори Pascal е довело до добрите резултати, обявиха от компанията

11:13 | 12.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският производител на чипове Nvidia обяви, че печалбата му за второто тримесечие е нараснала, след като компанията надмина собствената си прогноза за приходите си и радва на силно търсене на новите си продукти през периода, пише Wall Street Journal.

Стойността на акциите на компанията се покачи с 2,5% до 61,29 долара по време на следборсовата търговия в четвъртък.

Nvidia прогнозира приходи от 1,68 млрд. долара, плюс или минус 2%, за третото тримесечие. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха 1,45 млрд. долара.

Базираната в Санта Клара, Калифорния, компания е утвърдено име в създаването на графични процесори, ползвани за софтуер за игри. Фирмата разшири дейността си в много сектори, вариращи от виртуалната реалност до автономни автомобили.

По думите на главния изпълнителен директор Йен-Сун Хуан силното търсене на новото поколение графични процесори Pascal на Nvidia е довело до рекордни резултати.

За тримесечието, което приключи на 31 юли, нетната печалба е достигнала 253 млн. долара, или 40 цента на акция, в сравнение с 26 млн. долара, или 5 цента на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, печалбата нараства до 53 цента на акция от 34 цента на акция.

Приходите са скочили с 24% до 1,43 млрд. долара, в сравнение с прогнозата на Nvidia за 1,35 млрд. долара, плюс или минус 2%.

Приходите от платформата за игри са достигнали 781 млн. долара, нараствайки с 18% спрямо миналата година, докато тези от професионална визуализация от платформата Quadro са се увеличили с 22 на сто до 214 млн. долара.

Компанията отчете 119 млн. долара приходи от автомобилните си начинания, свързани с модули за забавление и информиране и договори за разработка на продукти, което представлява увеличение с 68%.

През миналия месец Nvidia представи нова видеокарта за ентусиастите в сферата на игрите, с който също така се надява да се хареса на специалистите в сферата на изкуствения интелект. Новият Titan X, наследник на предишния модел със същото име, струва 1200 долара. Nvidia подчерта, че производителността на Titan X достига 11 терафлопса, а максималната поддържана резолюция е 7680х4320 пиксела. 

Повече новини от технологичния свят можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още