IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ започва серия от ремонти в подготовка за зимния сезон

През следващата седмица започват работите по ремонта на Източната тангента на София, продължава ремонтът на тунел "Витиня"

09:16 | 24.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) започва серия от ремонти, които да подготвят пътната мрежа за зимния сезон. В изпълнение на плановете от 25 септември ще започнат ремонтните работи по Източната тангента на София. Агенцията съобщава, че ще се работи по участък от АМ "Тракия" до Северната скоростна тангента.

Ден по-късно, на 26 септември, стартира и поетапен ремонт на пътя София - Перник през Владая. Ремонтът ще започне от отсечката между „Черния кос“ и КПП „Владая“ и ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник.

За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала „Люлин“ и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

От АПИ коментират още, че от пътноподдържащите дружества ще се изисква да работят с пълна мобилизация, за да може предвидените дейности да завършат в максимално кратък срок.

Продължава и следващият етап от ремонта на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“. На 25 септември за движение се затваря тръбата в посока към София. Движението на леките коли и на превозните средства до 10 т ще бъде прехвърлено двупосочно в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември.

Тежкотоварните превозни средства над 10 т ще продължат да преминават по задължителния обходен маршрут. Целта е ремонтните дейности на „Витиня“ да завършат до края на ноември и през зимата по АМ „Хемус“ да се пътува без ограничения от строителни дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още