IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАИ отчете активизиране на инвеститорите

В агенцията имат 14 проекта за общо над 340 млн. лв., които предстои да бъдат сертифицирани

18:25 | 02.04.15 г. 1
БАИ отчете активизиране на инвеститорите

Наблюдава се засилена активност от страна на инвеститорите, заяви днес в Плевен Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), на кръгла маса за инвестициите в Северозападния район за планиране.

Той уточни, че в агенцията имат 14 проекта, които предстои да бъдат сертифицирани, на обща стойност над 340 милиона лева.

Очакваме скоро и в Плевен да стартира една голяма инвестиция в размер на 30 милиона евро, посочи Янев, цитиран от БТА. Според нас Плевен е правилното място за тази инвестиция и тя ще получи нашата подкрепа и подкрепата на местната власт, добави той.

Наблюденията показват, че сектори като автомобилостроенето и високите технологии са приоритетни за инвеститорите, по неговите думи. Според агенцията индустриалните зони са ниша, която трябва да се развива.

България е добро място за инвестиции, смята Стамен Янев. Той допълни, че се работи по стратегия, която да посочи възможностите, които предлага страната на инвеститорите.

Основен приоритет в работата на Агенцията е не само да привлича нови инвеститори, но и да запази тези, които са в България, каза изпълнителният й директор. Затова от Агенцията ще проучват техните проблеми и ще им помагат да бъдат преодолявани, особено тези, свързани с административните пречки. Янев отбеляза и вниманието, с което ще работят за привличане на инвестиции за Северозападния район.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Asolin
преди 9 години
Аааа те нашите ще ги изпъдят спокойно... закони се готвят, луднали са! Никой няма да припари повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още