IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов се среща с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин

Разговорите ще бъдат насочени към външната политика на ЕС, включително и отношенията с Русия

09:33 | 15.12.14 г. 1
Бойко Борисов се среща с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин

Българският премиер Бойко Борисов ще се срещне в 12:45 часа българско време днес с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин, съобщи правителствената пресслужба.

От администрацията на германския канцлер пък уточниха, че темите на разговорите ще са свързани с външната политика на ЕС, сред които и отношенията с Русия. Очакванията са, че двамата ще обсъдят и доставките на природен газ, след като Москва сложи край на „Южен поток”.

България е една от страните, част от проекта, и след заявленията на Владимир Путин в началото на месеца започнаха да се коментират различни варианти за изход от ситуацията.

В петък правителството изпрати писмо до комисаря по въпросите на Енергийния съюз Марош Шефчович с подробности около идеята за изграждането на газов хъб на българска територия, от който да бъдат разпределяни газовите доставки до останалата част от Европа.

В българската делегация в Берлин участват и вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, както и вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, става ясно още от съобщението на Министерския съвет.

Включени са още и народните представители Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, Радан Кънев, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок и Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

От сайта на германското федерално правителство става ясно, че е предвидена пресконференция след срещата на Борисов и Меркел. Началният час е около 14 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
StefanL
преди 9 години
А доставките на газ от Германия ще бъдат господин *** министър-председател? Ако ще преговаряш за газ да беше се срещнал с Путин а не с Меркел!! Или може би вие с Кунева пак ще делигирате правата тоя път на Меркел да преговаря с Путин вместо вас? Вярно е че не сме суверенна държава ! Путин много добре го каза
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още