IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов готов с оставка, ако Цачева не спечели на първи тур

Имам качества, подходяща съм за президент, заяви Цецка Цачева

12:18 | 03.10.16 г. 44
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани, че ще си хвърли оставката, ако ГЕРБ със своя кандидат за президент Цецка Цачева не спечели президентските избори на първи тур, пише Dnes.bg.

"След първия тур на изборите, ако ГЕРБ не спечели, още вечерта ще имате моята оставка и на целия кабинет, защото първият тур е важен, там се мерят партиите, а след това започва пазарлък за подкрепа и за други неща", коментира той. 

Според него е видно, че неговата партия е издигнала на най-подготвения човек за президентските избори. Имало е и по-рейтингови претенденти, но не и толкова подготвени и заради това той смята, че Цецка Цачева е най-добрата кандидатура.

"Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новият президент ще наследи добри отношения и с тях", оцени премиерът.

Борисов отново атакува левите претенденти за "Дондуков" 2. Според него съперникът на ГЕРБ на предстоящия вот не е кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев, а неговото вице. "Нашият съперник за президентските избори е Илияна Йотова защото тя е фигурата от БСП, а не е някакъв генерал на Първанов, който ми е козирувал и на мен. Това означава, че в БСП нямат един честен и почтен човек, ако той е честният и почтеният", коментира премиерът.

"Пламен Орешарски е мюрето на БСП, защото беше издигнат от тях за премиер. Той е най-омразният човек за ГЕРБ, защото едва запълнихме дупките, които отвори и с КТБ, и с реакторите, и със здравната каса, и с всичко", каза още Борисов.

„Компилацията от качествата ми ме правят подходяща за президент на България”, каза председателят на НС и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред bTV.

"Наистина се включвам в състезанието за избор на президент и вицепрезидент на Република България с емоцията и доверието, което получих от политическата си партия – най-голямата и силната. Получих лично и доверието на лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов. В момента съм заредена с много емоция, но и с пълното съзнание, че доверие се дава от приятели и съмишленици, но се връща всеки ден”, обясни тя. По думите й това, което прави ГЕРБ за всички български граждани, й дава основание да потърси доверието на всеки един българин.

На въпрос от кога знае, че е номинира, Цачева заяви: "Няколко бяха кандидатурите, които останахме на финала. До последния момент бяха възможностите”. По думите й още през лятото в ГЕРБ са имали профил на кандидат-президента.

На въпрос според кои нейни качества е посочена за кандидат за президент тя отговори: „Бих ги разделила на три групи”.

"На първо място политическият опит, който имам от двата мандата в НС. Това са много ценни и важни уроци, които ме научиха на толерантност и баланс между политическите сили. Научиха ме да взимам решения и да постигам съгласие. На втора място са професионалните ми качества, подготовката ми като юрист. На трето място като жена и майка знам какво е да зависят от теб, да разчитат на теб, да защитаваш всеки един гражданин, знам какво е да закриляш като майка. Компилацията от тези качества ме правят подходяща за президент на България”, заяви Цачева.

Тя заяви, че, ако бъде избрана за президент, приоритет за нея ще бъде по-близка работа със законодателната институция на България. "Ще се ръководя и ще бъда гарант за спазване на Конституцията”, каза тя.

По думите й съзнателно е търсена и фигурата на вицепрезидента в лицето на вицеадмирал Пламен Манушев.

„Цецка Цачева е изключително земен човек. Всеки от нас, в личния си живот, има компания с която се забавлява и с която е по-освободен. Цецка Цачева е душата на компанията, когато не е на работа. Тя е много готина, ако мога така да се изразя”. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

 

Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

44
rate up comment 2 rate down comment 0
novak li sam
преди 7 години
Бойкоборисов на 6-ти ноември след изборите:Няма да подам никаква оставка. Радев, Дончева, Трайков, Каракачанов и другите проявиха нахалство да се кандидатират, поради което Цецка не беше избрана на първи тур. Какво съм виновен аз, за да подам оставка? Виновен е Орешарски, който също се кандидатира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Пак ли Калитко бе, лъжливото овчарче?Отдавна трябва тая оставка - толкова жалка и смешна България никога не е била!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 1 rate down comment 0
tigerdragon
преди 7 години
Особено пък след предишното му изявление, в което обясняваше, че другите му потенциални кандидати му трябвали, а Цецка - не, та давал тоя *** за президент на народа... Бойко, извини се, бе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 7 rate down comment 0
Ivel
преди 7 години
Иде ново служебно правителство, почвайте да вадите парите от банките, не се знае какъв *** този път ще сложат да върши гадостите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 6 rate down comment 6
Hahoto
преди 7 години
Истинският кандидат в дясно е Трайчо, той е на километри по подходящ от Цецка, колкото и кусури да има. И ще откъне много, ама много гласове от ГЕРБ.Още по интересно е в ляво, там помията е огромна. Калфин /АБВ/ и Орешарски /ДПС/ имат една единствена цел да дърпат гласовете на Радев /БСП/. Това е тиха сделка между АБВ, ДПС и ГЕРБ за решаване на изборите още на първия тур.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 6 rate down comment 0
KPetkov
преди 7 години
Значи за втори тур не е сигурен :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 11 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Самоуверен и смел.Не виждам как ще стане това без задкулисна договорка с ДПС и без повсеместно ГЕРБ-о-надцакване при купувания вот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 11 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Напънала се планината и родила... Цецка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 5 rate down comment 1
hellwitch
преди 7 години
Под спечели се има в предвид да е с най-много гласове, а не да стане президент от раз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 2 rate down comment 2
dr.5rov
преди 7 години
Взе ми думите (щях да кажа от устата). На Бойко и ГЕРБ сега им трябва timeout. Да дойде някое служебно правителство за да се свършат разни гаднички за нас неща пък после пак, но с нови съюзници.Да не забравяме все пак, че Цецка може да е първа на първия тур, ако се подправят резултатите.Според ме Бойко се постави в win-win ситуация. Има какво да спечели и ако спечели и ако загуби. Добър играч е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още