IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Трябва ни еврокомисар в сферата на екологията или регионалното развитие

Търси се или инвеститор за АЕЦ "Белене", или вариант да бъде направен седми реактор в АЕЦ "Козлодуй", заяви премиерът

18:01 | 30.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов коментира в Пловдив темата за следващия еврокомисар от България, след като в петък стана ясно, че Кристалина Георгиева подава оставка, за да заеме висш пост в Световната банка.

Борисов посочи, че ще разговаря с председателя на ЕК Юнкер за това какви са възможностите за нов еврокомисар.

„От 12 млрд. бюджетът за България стана 15 млрд. за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сферите дали екология, дали регионално развитие, там където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“, заяви Борисов, цитиран от пресцентъра на Министерския съвет.

Премиерът коментира и темата за АЕЦ „Белене”: „Успяхме да договорим да паднат лихвите, договорихме руската страна да няма претенции към България. И не на последно място, за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй“.

Борисов каза още, че или ще се намери инвеститор, или вариант, по който да бъде направен седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”. „Така че парите, които сме дали, да не се наложи да правим музей на ядрени реактори и да ги излагаме там“, каза той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още