IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП започва консултациите за вота на недоверие към правителството

Спектърът е широк - "червените" ще атакуват политиката на управляващите в сектори като здравеопазване, образование и съдебна система

11:43 | 09.01.16 г.
БСП започва консултациите за вота на недоверие към правителството

През следващата седмица ще започнат консултациите за искане на вот на недоверие към правителството, стана ясно от думите на депутата от  БСП Лява България Георги Свиленски, цитиран от БТА.

Темата на вота ще бъде дискутирана с всички парламентарни групи и независими консултации, като спектърът е широк - политиката в здравната, образователната и съдебната система, обясни депутатът.

„Основният извод от събитията през изминалата парламентарна година дават достатъчно основания да се видят ясно провалите на правителството”, коментира от своя страна "червеният" депутат Манол Генов, цитиран от агенция "Фокус". Според него формални, неформални, реални аргументи и поводи за това има достатъчно.

„Управляващите прокараха една съдебна реформа, която отразява резултатите от сблъсъка за влияние между две определени групи в политиката и съдебната система. Достатъчно ясен знак за това бе оставката на правосъдния министър и неговата замяна с приближена на президента фигура”, каза той.

Депутатът тълкува това като обещание, че нещата да продължат по старому – без ясно политическо виждане, без ясни хоризонти за съдебна реформа и без разбиране за необходимите законодателни промени, които трябва да се случат, за да има едно по-бързо и по-справедливо правосъдие, за което всички български граждани претендират.

Друг голям проблем, според депутата Манол Генов, който засяга една огромна част от българските граждани, е невъзможният достъп до здравеопазване.

„Този проблем ще се задълбочава, ще става още по-голям и по-нерешен”, смята депутатът.

„Здравна реформа, която дели пациентите на социално значими и социално незначими, тази здравна стратегия, която бе предложена е един разказ за едно наивно бъдеще за българското здравеопазване, защото не отразява реалните проблеми, които съществуват в никоя област на здравеопазването”, каза още Манол Генов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още