IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български туристи и днес продължават да пристигат от Турция

Някои на собствена отговорност са решили да продължат почивката си, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова

14:40 | 17.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Български туристи и днес се прибират с автобуси от почивка в Турция, а още вчера с чартър бяха прибрани голяма част от туристите, които искаха да се върнат, информира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя допълни пред журналисти в Рожен, че вчера чрез Асоциацията на българските туроператори е осъществен контакт с всички големи туроператори, които имат чартърни програми и туристически пакети в съседна Турция, предаде БТА.

С чартъра вчера са се завърнали 258 български туристи и три деца. 

Някои българи на собствена отговорност са решили да продължат почивката си. Министър Ангелкова апелира те да спазват всички указания, които външно министерство дава, за да не се изпада в рискови ситуации, докато се нормализират нещата в южната ни съседка.

В клаузите, които имат туроператорите с туристите, са предвидени форсмажорни обстоятелства и всяка фирма по различен начин е описала това в договорите, посочи министърът.

По повод на последиците за туризма в региона след събитията в Турция Ангелкова прогнозира, че ще се запази прогнозираният ръст на туристите в България.

Увеличението на потока турски туристи през зимния сезон е било около 15%, а за следващата зима се прави прогнозен анализ, като се отчита възможното влияние на извънредни събития като опита за преврат.

Според Ангелкова са предприети абсолютно всички мерки, за да се осигурят безопасността и комфортът на туристите.

Още в началото на опита за военен преврат в Турция нашето правителство реагира изключително бързо, предприети са всички мерки, следи се ситуацията, коментира министърът на туризма. Тя посочи, че и Министерството на туризма участва активно в създаденото след събитията в Турция координационно звено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още