IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цецка Цачева остава председател на Народното събрание

ГЕРБ стои зад мен, няма да подавам оставка, заяви Цачева

15:04 | 15.11.16 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Загубилата президентските избори Цецка Цачева бе посрещната с аплодисменти от ГЕРБ в пленарната зала. Депутатите от партията на Бойко Борисов станаха на крак, за да приветстват Цачева, предава Dnes.bg

Преди това групата на ГЕРБ й даде единодушната си подкрепа и така даде да се разбере, че председателят на Народното събрание няма да слезе от поста. В нощта на изборната загуба Цачева обяви, че ще подаде оставка като председател, ако съпартийците й поискат това. 

"Цялата парламентарна група застана зад Цецка Цачева. Дали тя ще бъде председател или не? Тя е легитимният председател на българския парламент. Тя получава нашата подкрепа от всички парламентарни групи", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. 

"Групата стои зад мен. Няма да подавам оставка", каза и самата Цачева след заседанието на групата на ГЕРБ. Тя съобщи, че утре ще се гласува оставката на кабинета, а в четвъртък започва обсъждането на бюджета за догодина. 

"Предвижданията ми са, че в четвъртък започваме с бюджетите на НЗОК и на НОИ, както и закона за държавния бюджет. В петък продължаваме с дебатите, вероятно няма да ни стигне времето и по трите бюджетни закона”, каза Цачева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Просто хората сглупиха да се връзват да гласуват за президент който щял да направи нещо. Цачева дори щеше да им бъде по полезна, а ползата да не се напъваме точно сега да се ориентираме геополитически би била огромна за икономиката. Една пропусната възможност в България да почнат да се задържат пари а не да се изнасят и да бягат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
Hahoto
преди 7 години
Нека достойно приключи политическата си кариера!Защо, все пак, Бойко избра Цецка? Всъщност, той я пожертва, направо я хвърли в канавката особено, ако имаме предвид истинските му намерения. Доста грубо постъпи обаче тя си е надвзела положение за три живота, така че той едва ли е мислил за нея. Започва нова игра и тази безопасна игла не му е нужна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 7 години
Трябва си воина и много обесени
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
ivan_ivanov601
преди 7 години
ЗАД ТЕБЕ СТОИ, НО ЗАД МЕНЕ НЕ ! НАС НИ ПОЛЗВАТЕ САМО ЗА ЧЛЕНСКА МАСА И СЕ СЕЩАТЕ ЗА НАС САМО ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
Nikodim
преди 7 години
има сексапил !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още