IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството пак ще субсидира закупуването на електромобили

Акцент този път са комуналните дейности в общините

15:21 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Кампанията за набиране на нови проекти за закупуването на електомобили започва на 19 юли 2017 г., съобщи Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

В сградата на министерството ръководството на Националния доверителен екофонд (НДЕФ) ще съобщи условията за кандидатстване. 

Това ще бъде втората подобна кампания. Както и първата, тя е насочена отново към общински и държавни институции, но този път значително е разширен списъкът от допустими за финансиране видове електромобили.

Акцент този път са превозните средства, които общините могат да ползват за своите комунални дейности – почистване, поддържане на паркове, социален патронаж, инспекции, осигуряване на вътрешноселищен публичен транспорт в малки населени места.

Схемата се управлява от НДЕФ в рамките на Инвестиционната програма за климата. Всички необходими документи за кандидатстване ще бъдат публикувани на 19 юли на сайта на фонда www.ecofund-bg.org.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още