IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийното министерство набира оферти за одит на проекта за интерконектор със Сърбия

Срокът за подаване на документи е само осем работни дни

18:10 | 16.10.15 г.
Енергийното министерство набира оферти за одит на проекта за интерконектор със Сърбия

Министерството на енергетиката набира оферти за извършване на одит по проекта за изграждането на газовата връзка със Сърбия, става ясно от публикуваната документация на сайта на ведомството.

На проверка ще подлежат и двете фази на проекта за интерконектора, като общата прогнозна стойност е 65,9 хил. лева без ДДС. За осъществяването на проекта е осигурено европейско финансиране, прпомнят от енергийното министерство.

Това, което прави впечатление, са съкратените срокове в обявлението за обществената поръчка – търгът е обявен на 16 октомври, а крайният срок за приемане на документацията е 27 октомври.

Сред изискванията към участниците е и в последните три години да имат успешно изпълнени самостоятелно или съвместно поне 3 услуги, които са еднакви или сходни с предмета на поръчката.

Критерий за възлагане на поръчката ще бъде икономически по-изгодната оферта, като най-голяма е тежестта на показателя „Техническа оценка“, става ясно още от тръжната документация.

Реализацията на газовата връзка със Сърбия се бави, както и всички останали подобни проекти. В последните месеци обаче се правят опити за активизиране на работата. През май беше обявена обществена поръчка за избор на консултант. В средата на септември "Контрол инженеринг" спечели обществената поръчка.

Проектът за изграждането на интерконекторът получи 49 млн. евро европейско финансиране. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още