IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Няма да се кандидатирам за президент

Продължават обсъжданията за въвеждане на безплатното паркиране до 15 минути в сините и зелените зони в града, обяви кметът на София

09:02 | 24.02.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

Кметът на София Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за президент на следващите президентски избори, обяви самата тя в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

„Нямам намерение да се кандидатирам на следващите президентски избори, тъй като това би вило в разрез с плановете, които имам за София“, обяви градоначалникът.

Иначе Фандъкова коментира и казуса с безплатното паркиране пред институциите.

В момента текат обсъждания с цел да бъде възможно безплатното паркиране до 15 минути в сините и зелените зони в града. Това през последните години се оказа проблем, особено за родителите, които всеки ден използват местата за паркиране, за да заведат децата си на детска градина, заяви кметът, без обаче да поясни кога ще бъде прието новото правило. 

„Експертите проучват по какъв начин може да се приложи, за да не се злоупотреби", каза тя.

По думите на Фандъкова се увеличават и зоните с видеонаблюдение и полицейско присъствие в столицата. Мерките са предприети, за да гарантират сигурността на софиянци, заяви кметът на столицата. Според нея Столична община работи усилено с МВР и СДВР, които осигуряват денонощни патрули в районите с най-много бежанци.

„Никой не е застрахован. Но ние трябва да правим всичко възможно, за да инвестираме в повече полицейско присъствие и в наблюдение. Това не означава, че рискът е изключен, но действаме превантивно и помагаме на органите на реда да си свършат работата", коментира Фандъкова.

Освен денонощните патрули в Овча Купел и Женския пазар в района на бул. "Мария Луиза" ще бъдат създадени две нови приемни - на общинска полиция и на второ РПУ.

Увеличава се и броят на детските градини в столицата, поясни кметицата. За 2016 г. е предвидено строителството на девет детски градини, като две от тях ще са на мястото на стари сгради, нуждаещи се от ремонт, а останалите 7 ще са изцяло ново строителство. Това ще осигури с 900 места повече за приема следващата година, посочи Фандъкова.

Предвиденият бюджет за строителството на детските градини е 9 млн. лева, а кварталите, в които ще започне изграждането им, са Красно село, Люлин и Младост.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Nikodim
преди 8 години
Още по-добре - ако беше си останала учителка по руски език !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 6
Svetulka
преди 8 години
Като кмет добре се справя, но според мен ако беше останала начело на министерство на образованието щеше да е по-добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още