IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвена статистика и брутен външен дълг във фокуса на празничната седмица

Очаква се да разберем и пътували ли са българите в чужбина и колко чужестранни туристи са посетили страната ни в първия месец на годината

09:44 | 27.02.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Във фокуса на тази седмица в България са лихвената статистика и данните за брутния външен дълг. В началото на седмицата очакваме още информация за индексите на цените в селското стопанство и данни за транспорта през последните три месеца на миналата година.

В понеделник (27 февруари) Българската народна банка (БНБ) ще публикува лихвена статистика за януари 2017 г.

В първия ден от седмицата Националният статистически институт (НСИ) ще излезе с информация за индексите на цените в селското стопанство за четвъртото тримесечие на 2016 г., както и за миналата година като цяло.

ОТ НСИ очакваме и данни за транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) за последните три месеца на миналата година.

Националната статистика ще публикува данни и за пощенските услуги през четвъртото тримесечие на 2016 г.

Във вторник (28 февруари) БНБ ще обяви данни за брутния външен дълг на страната през декември миналата година.

В същото време националната статистика ще обяви цени на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през януари 2017 г.

ОТ НСИ щя излязат и данни за пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през първия месец на тази година.

Вторник продължава с данни от НСИ за производство и доставки на енергийни продукти през декември 2016 г.

Статистиката ще публикува и резултати от наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през февруари тази година.

Очаква се да излязат и фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" през януари 2017 г.

В сряда (1 март) НСИ ще обяви цени на производител в услугите през четвъртото тримесечие на 2016 г.

В четвъртък (2 март) статистиката ще публикува данни за цени на електрическата енергия и природния газ за индустрията и домакинствата през второто тримесечие на 2016 г.

В петък на празникът на Освобождението на България - 3 март, не са предвидени икономически събития и макроикономически данни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още