IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Национален протест планират автоинструкторите и школите в България

Те настояват за диалог предвид промените при изпитите за шофьорска книжка

11:39 | 23.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Национален протест на 27 юни планират автоинструкторите и школите в България. Те искат ефективен диалог предвид обявените мерки от Министерство на транспорта за промени при провеждането на изпит за шофьорска книжка.

Проявата е насрочена за 9 ч. сутринта под мотото „Ние не сме корумпирани“. Сборният пункт е входът към София от Ботевград на бул. "Ботевградско шосе" при паркинга на магазин „Джъмбо“. Очаква се да се включат около 300 автомобила от цяла България, информират организаторите.

Браншът казва, че се изправя в защита на професията инструктор и търси диалог.

Представителите на автошколи се обединяват около идеята, че липсва диалог, че техните предложения и жалби не са чути, че за да бъдат ефективни промените, трябва да бъдат разглеждани и предложенията на хората с дългогодишен опит. 

Учебните центрове и автоинструкторите заявяват, че без реформи в обучението и изпитите няма безопасност в движението по пътищата.

Те категорично заявяват: „Ние не сме източник на корупция“.

В писмото им се настоява за разделение между разрешителната, контролната и изпитната дейност. Съсредоточаването им в Агенция „Автомобилна администрация“ според организаторите на протеста е предпоставка за корупция, административен произвол, рекет и некомпетентност.

В съобщението се заявява и готовност за диалог с транспортния министър и неговите експерти, народните представители и всички институции и граждански организации по отношение на това какво е необходимо да се подобри в системата на обучение, изпити и оценка на бъдещите водачи на МПС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още