IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова поиска дискусия за нов антикорупционен орган

Съставът на новата организация да се избере с квалифицирано мнозинство от две трети от парламента, предлага лидерът на БСП

16:34 | 29.07.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Основните партийни организации да отворят дискусия през август за създаването на нова организация срещу корупцията. Основните акценти в разискванията да бъдат закони, хора и възмездие. Това заяви днес на редовния събор на социалистите на връх Бузлужда лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя предложи антикорупционното звено да бъде извадено от ДАНС и нейният директор да бъде определен от президента Румен Радев, който по думите и "е един почтен и достоен човек", предава БТА.

Съставът на новата организация да бъде избран с квалифицирано мнозинство от две трети от парламента, предложи още лидерът на БСП.

Тя изрази надежда, че успешната работа на новата антикорупционна организация ще осигури средства за по-високи заплати и пенсии.

Корнелия Нинова благодари за подкрепата при избора на Румен Радев за президент, както и на "нашата Илияна Йотова". "Днес си свалям шапката по три повода - химна на България, героите на България и за вас, скъпи социалисти", изтъкна в словото си лидерът на БСП.

Корнелия Нинова посочи, че не се е изкушила на съюз с ГЕРБ и се размина на Историческа поляна с Георги Гергов, който беше начело на пловдивските социалисти и поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Близо 50 хил. социалисти се събраха днес на традиционния митинг на Историческа поляна, който се проведе под мотото "Единни за България, която обичаме", съобщиха организаторите. Сред тях не беше бившият лидер на социалистите Михаил Миков, не беше и лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, който изпрати писмен поздрав до съпартийците си.

За политическия митинг на връх Бузлуджа по повод 126 години от създаването на БСДП пристигнаха и представители на социалистите от Румъния, Македония и Гърция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
крас
преди 6 години
БРАВО НА НИНОВА ПРИВАТИЗИРА НЕ САМО ДВЕТЕ ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА Техноимпекс и Техноимпортекспорт, но и лювата партия БСП.КОЛКО Е лява БСП можем да съдим за това кои са носителите на ЛЯВАТА идея.Как ви изглежда МИЛИОНЕРА ГЕОРГИ ГЕРГОВ с неговите "леви" идеи?НЯКОЙ БЕ КАЗАЛ :Кажи ми как живееш за да ти кажа как мислишКак мисли милионера Гергов и как оскотелите българи от северозападнала България.РАЗБИРА СЕ РАЗЛИЧНО.КАК МОЖЕ ГЕРГОВ И НЕГОВАТА ПОСЛУШНИЦА НИНОВА ДА ИЗРАЗЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА??Не е ли време БСП и ГЕРБ да се обединят за да не харчат толкова държавни пари отделяни за партии.Щението на Гергов за обединението на тези две партии е рационално и правилно. КАРНАВАЛА СВЪРШИ И Е ВРЕМЕ МАСКИТЕ ДА БЪДАТ СВАЛЕНИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 6 години
Последователките на левите идеи винаги са си приличали по това, че са готови да дадат всичко от себе си. Като гледам тази на снимката обаче, стигам до извода, че тя - горкичката - преди да даде вече е изгубила... Реална представа как изглежда телото и, напъхано насила в тесните дънки. Дали се харесва? Или, както гласи маркетинговият девиз на чалга "звездите" - к'вото искат - туй пейми!... Жалка картинка! Жалка и гнусна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още