IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отмени дългата си ваканция до изборите

177 депутати подкрепиха решението, нито един не беше против, а 10 се въздържаха

15:15 | 18.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Парламентът отмени дългата си предизборна ваканция и я сви до седмица преди вота за държавен глава. Това стана след няколкочасови дебати, които минаха от обичайни спорове в истинско бойно словесно изкуство, пише Dnes.bg.

"За" решението гласуваха 177 депутати, нито един не беше против, а 10 се въздържаха, допълва агенция „Фокус“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че от БСП използват парламента, за да правят политически изказвания и да превръщат парламента в цирк. Той заяви, че ГЕРБ не желае да участва в тези дебати. Цветанов изрази убедеността си, че общинските съветници и кметове на БСП ще гласуват с номер 17 на президентските избори, защото това е печелившо. 

В процедура по начина на водене, говорителят на БСП Лява България  Жельо Бойчев определи изказването на Цветанов като предизборна агитация, а споменаването на номера на кандидата за президент на ГЕРБ в изборната бюлетина, като нарушения на Изборния кодекс. 

Според Мустафа Карадайъ воденето на предизборна кампания в Народното събрание е ежедневната дейност на депутатите, а не начинът, по който Цветан Цветанов е направил нарушение на Изборния кодекс. Според него при липса на мнозинство в Народното събрание, естественият изход e предсрочни парламентарни избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още