IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът ще заседава извънредно във вторник

Ще се обсъждат парламентарната ваканция, Изборният кодекс, временна комисия за АЕЦ „Белене”

17:44 | 14.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Димитър Главчев свиква извънредно заседание на 18 октомври, вторник, от 12.00 до 17.00 часа, съобщават от пресцентъра на парламента.

Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията.

В дневния ред е включено проекторешение за отмяна на решението на Народното събрание от 12 октомври да няма пленарни заседания до 4 ноември, както и проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства по проекта АЕЦ "Белене" от 2006 г. до края на септември 2016 г., довели до огромни задължения за българската страна. 

В програмата на заседанието е и ратификацията на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма "Инициатива за малки и средни предприятия" 2014-2020, както и второто четене на промени в Закона за военната полиция. 

Предвижда се народните представители да обсъдят и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз, както и проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

В дневния ред на извънредното заседание за вторник е и първото гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и в Изборния кодекс.

Разпореждането за свикване на заседанието идва след като премиерът Бойко Борисов днес се появи изненадващо в Народното събрание, след като парламентът днес не можа да заработи заради липсата на кворум. Борисов помоли председателстващия Димитър Главчев да свика извънредно заседание.

Борисов поискал от депутатите си и да приемат всички промени в Изборния кодекс, които искат от опозицията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още