IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партията на военния министър Николай Ненчев ще обсъди оставката му от кабинета

БЗНС ще вземе решението на форум утре

20:41 | 26.02.16 г.
Партията на военния министър Николай Ненчев ще обсъди оставката му от кабинета

Партията на военния министър Николай Ненчев ще обсъжда оставката му от кабинета. Това обяви самият той в парламента.

БЗНС, чийто лидер е Ненчев, ще вземе решението на форум утре.

По време на заседанието земеделците ще решат и дали да подпишат анекса към коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ, който бе представен днес.

Ненчев обясни, че партията му има резерви към него. Документът вече е подписан от премиера Бойко Борисов. В понеделник и ДБГ на Меглена Кунева ще реши дали да сложи подписа си.

ДСБ и партията на Корман Исмаилов вече са обявили, че няма да го подпишат, стана ясно от думите на военния министър.

"Това според нас би довело до много тежко разцепление", каза той и обясни, че партията му има известни безспокойства по отношение на анекса.

"Искахме повече конкретика, точно определни срокове и много ясно поети ангажименти, за да можем в цялост да изпълним ангажиментите си към българските граждани", каза той. 

На въпроса ще подаде ли оставка като министър, ако партията му реши да не подписва анекса към споразумението, Ненчев обясни, че от първия си ден в политиката се води от морални съображения, а не от интереси. 

"Съобразно решенията на политическата организация, която представлявам, ще преценя какво да бъде моето поведение. Обръщам внимание на думата морал", допълни министърът. 

Ненчев обясни и че е разочарован от лъжите в медиите по негов адрес. Затова и съобщи, че ще заведе дела срещу медии и журналисти.

"Вярвам, че ще спечеля. В една държава, в която може да се говори всичко, всичко може да се случи. Това е много опасно", заключи министърът.

Още новини от Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още