IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на АЕЦ "Козлодуй" за първите 9 месеца на годината е 156 млн. лева

Плановият ремонт на 6-и блок се очаква да приключи на 24 октомври

12:25 | 19.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Печалбата на АЕЦ "Козлодуй" за първите 9 месеца на годината е 156 млн. лева

Печалбата на АЕЦ “Козлодуй” за първите девет месеца на тази година е около 156 млн. лева, съобщи изпълнителният директор на централата Димитър Ангелов пред БНР.

По думите му счетоводната печалба на АЕЦ “Козлодуй” за първото полугодие възлиза на 116 000 000 лева. Освен това през юли, август и към средата на септември има положителен финансов резултат от още 40 000 000 лева, допълва изпълнителният директор на централата.

“Вярно е, че това е в първия период, когато ние работихме с двата блока. Сега, когато направихме двата ремонта, специално направихме вече на 5-ти и 6-ти блок, ще видим, какъв ще бъде крайният резултат и от разходите, които имаме в този период”, коментира Ангелов, допълвайки, че се надява, че крайният резултат за годината ще е добър.

Очаква се на 24 октомври да завърши плановият годишен ремонт на 6-и блок на АЕЦ “Козлодуй”, който тече в момента. Другият 1000-мегаватор 5-и блок работи с пълно натоварване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Догока ще ни промиват мозъка с тази фалшива енергийна ефективност на този велик АЕЦ. Целта на АЕЦ-а е фараоните да държат в подчинение местното туземно население -само това и нищо друго. В идеята няма никаква икономика, нито енергетика. Защо не ни кажат например колко са разходите за извозване и съхранение на радио-активни отпадъци и разходите за депониране в някоя пещера или стара мина на тези отпадъци 'за вечни времена'. И колко са колатералните щети покрай съхранението на такива ядрени отпадъци -медицински разходи за професионални заболявания, невъзможност на ползване на замърсени водоизточници и замърсена почва, и т.н. Разходите за скъхранение на ядредни отпадъци със срок на съхранение 'за вечни времена' както и разходите за извеждане от експлоатация на ядрена централа би следвало да са критично-присъща и неразделна част от 'счетоводната печалба', шиначме другото се нарича изопачаване с цел измама, изопачаване поради професионална небрежности и изопачаване поради наивно нехайство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още