IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планирани са инвестиции за още 48 млн. лв. в столичната ВиК мрежа през 2016 г.

В нов етап навлиза канализационната мрежа на жилищна група "Южен парк"

15:32 | 23.10.16 г. 1
Планирани са инвестиции за още 48 млн. лв. в столичната ВиК мрежа през 2016 г.

През 2016 г. "Софияска вода" АД планира инвестиции от още 48 млн. лева в подмяна и рехабилитация на ВиК мрежата територията на Столична община.

В началото на октомври е завършило изграждането на отливен канал по бул. "Арсеналски" до р. Дреновичка, съобщават от столичното дружество. Инвестиционният проект e на стойност около 525 хил. лева. Изграденият отливен канал е част от новото решение на канализационната мрежа на жилищна група "Южен парк", което предвижда един основен колектор за битови и дъждовни води по ул. "Богатица".

Продължава строителството на стойност около 1,4 млн. лева на отливен канал от главен канализационен колектор на кв. "Горубляне". Строи се 375 метра стоманобетонов канал, който ще отвежда към река Искър прелелите при дъжд водни количества. Реализацията на отливния канал ще облекчи работата на канализационната система на кв. "Горубляне", в това число и на съществуващата помпена станция, и ще предотврати риска от наводняване на имотите, разположени на изток от бул. "Самоковско шосе". Строителните работи трябва да приключат до края на януари 2017 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 0
пасъм
преди 7 години
И 148 млн. да НАПИШЕТЕ няма да имат основание за вдигане с 50% цената
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още