IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планираните реформи в МВР засега се отлагат

Вътрешното министерство към настоящия момент не е съвсем наясно какво трябва да се направи, заяви зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов

11:18 | 30.12.15 г. 1
Планираните реформи в МВР засега се отлагат

Планираните реформи в МВР засега се отлагат, тъй като правителството е оттеглило предложението си за законопроекта за допълнение и изменение на Закона за МВР в последните дни на декември. Това каза Явор Хайтов, заместник-председател на Народното събрание, пред БНР.

Според него това означава, че ръководството на вътрешното министерство към настоящия момент не е съвсем наясно какво трябва да се направи. И уточни, че лансираната идея за създаване на едно държавно предприятие по смисъла на търговския закон, е оттеглена чрез законопроекта на 21 декември.

„Аз не зная какви са причините за оттегляне на този законопроект, вероятно нещо трябва да се доработи, но все пак това говори за липса на стабилитет и ясна визия. Ръководството в момента не знае какво се прави”, посочи Хайтов.

Той очаква след края на парламентарната ваканция въпросът с реформите в МВР и оттегления законопроект да бъдат обсъдени от депутатите от вътрешната комисия в Народното събрание. 

„Това е задължително да бъде направено. Аз считам, че и в момента депозираната и обявена оставка от председателя на вътрешната комисия – ген. Атанасов, е възможно най-ненавременният момент това да се случи, защото виждаме, че системата е дестабилизирана с тези неясни законови движения”, посочи още Хайтов.

Миналата седмица министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че нови предложения за реформи в МВР ще бъдат внесени в началото на 2016 г.

Относно темата за съдебната реформа той коментира, че през последната една година не може да се каже, че има реформа в сектора на съдебната система.

За него приетият документ „Актуализирана стратегия за съдебна реформа“ съдържа гръмки фрази и сложни витиевати слова, а практически нищо не се казва. В стратегията липсват финансова и кадрова обезпеченост, няма срокове,  отбеляза Хайтов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 8 години
О, започва да става досадно с тези "реформи"... Разбрахме, че реформи никакви няма да има, само увеличаване на данъците под всякаква форма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още