IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През юни нови две застрахователни дружества са поискали да работят в България

Нито едно българско дружество или посредник не е заявило желанието да работи в друга държава членка на ЕС

13:47 | 20.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За месец юни две застрахователни дружества от държави членки са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на България, съобщи финансовият регулатор.

Към 30 юни 2017 г. застрахователите от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на Република България, са общо 579.

През шестия месец на годината 12 нови застрахователни посредници от държави членки са нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност в България. С това общият брой на желаещите посредници да работят в България достига 2275. 

През юни няма застрахователни дружества със седалище на територията на Република България, заявили намерение да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС.

Споре данните на КФН към 30 юни 2017 г. общият брой на застрахователните дружества със седалище на територията на България, нотифицирали Комисията, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 15.

През юни няма нови застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, заявили намерение да извършват дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към края на юни общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, уведомили Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 47.
        
Актуализираните списъци с нотификациите са публикувани на страницата на КФН в раздел „Поднадзорни лица” – „Нотификации”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още