IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силно увеличение на туристите от Германия и Австрия чакаме другото лято

Планират се 35% повече чартърни полети на ТUI-Централна Европа

16:50 | 09.11.15 г. 9
Силно увеличение на туристите от Германия и Австрия чакаме другото лято

Двойно увеличение на туристите от Германия, Австрия, Полша и Швейцария у нас се очаква през следващия летен сезон. Това стана ясно от срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с ръководството на един от най-големите туроператори в света - ТUI-Германия. Днес Ангелкова е провела среща с Оливър Дюрщук, главен изпълнителен директор на туроператора, съобщават от Министерството на туризма.

Според разчетите на туроператора туристите от тези пазари ще нараснат близо два пъти през следващия летен сезон, като от 80 хил. ще достигнат около 130 хил. души.

Очаква се 35% увеличение на чартърните полети за Лято 2016 от страни, на които оперира ТUI-Централна Европа (Германия, Австрия, Полша и Швейцария). 

Водят се предварителни разговори и с групата на TUI за Великобритания, Холандия, Белгия и скандинавските държави, откъдето също се очаква увеличение на полетите.

По думите на Ангелкова ключово място в маркетинговата стратегия на страната за следващата година заема партньорството с големи туроператори.

„За нас е много важно да сме в постоянен контакт с големите туроператори. Провела съм редица срещи с туристическия бранш и всички те вече се подготвят за сезон Лято 2016 г., като могат да предложат много добри и конкурентни условия“, каза министър Ангелкова.

От TUI са посочили, че очакват усилие от българския бранш в посока повишаване на качеството на туристическия продукт, най-вече като обслужване и качество на храните, които се предлагат. Те оценяват наличната материална база като задоволителна и конкурентна на международния туристически пазар.

Предстои и създаването на междуведомствен съвет, който да предложи дългосрочни мерки за преодоляването на един от основните проблеми в сектора, свързан с кадровото обезпечаване.

Министерството на туризма подготвя законови промени, които да завишат контролните му функции с цел повишаване на качеството на туристическия продукт. „Като цяло тенденцията е за намаляване на нарушенията на туристическия бизнес, което показва, че той е амбициран да предлага качествени услуги“, подчерта Николина Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 2
pepince
преди 8 години
Браво Ангелкова, това е надежда за "увеличение" :) ...имам един приятел от Германия и го чакам да си увеличи "портфейла" :) , скромно така, че му е малък...ама ако не случи на "професионалисти" , ;а земат да му го окастрят , за къв к... ми е тогаз :) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 2
aldy
преди 8 години
ТАЯ да не намеква за обратен мигрантски поток?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
Може и да излъжат за едно лято неколко хиляди германци, ама като ги знам какви са пуяци, като съм ги гледал в Испания и Франция какви са киселици и за сакво правят фасони, като знам ние къде сме от Испания, Франция, Гърция и Турция, та едва ли ще повторят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 4
redcretin
преди 8 години
Вие сте луди, кой немец ще се прежали за *** море след като има испанските острови, Гърция, Турция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 12
MZ/X
преди 8 години
Рублата на платежоспособните руснаци се обезцени с 50% и е нормално да не пътуват толкова, а за германците не останаха много евтини и сигурни дестинации, след събитията в Тунис и Египет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
многодобре
преди 8 години
...чакаме и найстина ще дойде ,но куковото лято.Къде другаде по света политиката се налага толкова агресивно в бизнеса?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 8
Invcom
преди 8 години
Стратегията е гениална, ще заменим платежоспособните руски семейства, които освен всичко движат и пазара на недвижими имоти, с пенсионери от Германия. При това бедните пенсионери със социалните пенсии защото богатите не стъпват тук... Какво друго да се очаква от министър с физиономия на трав*стит и коефициент на интелигентност равен на единица върху безкрайност...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още