IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След седмица ще бъде представен план с неотложни мерки за работата на БДЖ*

Сменени са директорите на товарните и пътническите превози

12:59 | 15.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Следващата седмица ще бъде представен план с неотложни мерки за работата на БДЖ, обяви служебният транспортен министър Христо Алексиев пред журналисти в Министерския съвет.

Новото ръководство на  БДЖ е успяло да осигури допълнително 10 локомотива за пътнически превози чрез по-добра организация, коментира той. 

Припомняме, че преди дни бе уволнен шефът на „Холдинг БДЖ“, след като министърът заяви, че държавното дружество не е осигурило достатъчно локомотиви за нормалната работа на пътническите превози. Също така той изтъкна, че миналата година за транспортиране на пътници с автобуси са били платени 1,3 млн. лева от БДЖ. 

Днес  Христо Алексиев коментира, че локомотивите  са били налични, но не са били добре организирани като график.

По отношение на това дали ще има още рокади, министърът коментира, че, който не си е свършил работата или не си я върши, ще бъде освободен. Той отново увери, че не става въпрос за реваншизъм.

На въпрос обемист ли е докладът му от ревизията в транспортното министерство Алексиев отговори лаконично: „В разумен обем е“.

По-късно стана ясно, че съветът на директорите на „Холдинг БДЖ“ е освободил от длъжност управителите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД Димитър Костадинов и „БДЖ - Товарни превози” ЕООД Любомир Илиев. На тяхно място за управители в дружествата са назначени Христо Иванов и Александър Александров.

Христо Иванов е магистър по финанси. До 2012 г. се е занимавал с експлоатацията на цялостната дейност в „БДЖ - Пътнически превози” ЕOOД.

Александър Александров е магистър по „Технология и управление на транспорта” и „Икономика на транспортната фирма”. Израства в кариерата от инструктор в Превозна служба в БДЖ до директор в „БДЖ  - Товарни превози” ЕООД.
 

Четете още в Dnes.bg
 

*Новината е допълнена в 15.02 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още