IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Списъкът на приетите вземания към КТБ – след още 25 дни

Синдиците на банката са получили допълнително време за изготвянето му

10:09 | 23.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Списъкът на приетите вземания към КТБ – след още 25 дни

Срокът, в който синдиците на обявената в несъстоятелност КТБ трябва да изготвят списък с всички предявени към банката вземания, се удължава с още 25 дни. Това става ясно от уведомление, което синдиците на банката са изпратили към Комисията по финансов надзор (КФН).

Синдиците са се възползвали от възможността, която им предоставя Законът за банковата несъстоятелност, да поискат удължаване на срока от Фонда за гарантиране на вземанията. От ведомството са уважили молбата им.

Припомняме, че на 22 юни изтече срокът, до който кредитори на КТБ можеха да предявяват свои вземания. Синдиците на банката Лазар Илиев и Росен Ангелчев разполагаха с 14 дни, за да оповестят списъка, но се възползваха от възможността срокът да бъде удължен до 30 дни поради огромния обем работа по съставяне на списъка.

Като мотив за сегашното удължаване е посочено, че е необходимо допълнително време, за да бъдат обработени всички получени и „продължаващи да пристигат“ молби за включване в списъка от кредиторите на банката. Според синдиците повечето време ще им даде възможност да анализират по-добре мотивите на кредиторите на финансовата институция.

„По-детайлното им разглеждане ще съдейства за по-добра защита правата на кредиторите по отношение предявените от тях вземания към КТБ АД /н/“, се казва още в уведомлението.

Припомняме, че на 6 ноември 2014 г. БНБ отне лиценза за извършване на банкова дейност на КТБ на базата на констатирано към 20 юни 2014 г. спиране на плащанията към клиенти. От този ден КТБ бе поставена под специален надзор за срок от 3 месеца и бяха назначени квестори.

След изготвянето му списъкът ще може да се види в търговския регистър.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още