IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община заделя 7 млн. лв. за ремонт на паркове догодина

Поне 4 млн. лева от европейските средства ще са за инвестиции в градини и междублокови пространства

16:29 | 18.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Догодина ще се заложат поне 7 млн. лева от бюджета на Столична община и поне 4 млн. лева от европейските средства за инвестиции в паркове, градини и междублокови пространства. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на ремонтите дейности в парка в Бухово, предава Агенция „Фокус“.

Фандъкова изрази надежда, че ще бъдат заделени и повече средства за междублокови пространства и детски площадки. "Това са нашите приоритети – постепенна реконструкция на парковете и градините и в същото време влизането навътре в кварталите“, заяви кметът.

Догодина ще започне цялостна реконструкция на Западния парк, парка на НДК, парка "Заимов", парка "Въртопо" в "Младост", както и множество зелени площи в междублоковите пространства, информира столичният кмет. По думите й ключов обект по отношение на паркове и градини през следващата година ще бъде „Западен парк“. Ще бъдат обновени над 500 дка в Западния парк със средства по ОП "Регионално развитие". 

Кметът очаква до 10 дни да бъде обявена процедура за избор на изпълнител на 8 дка от парка "Въртопо" в "Младост", идейният проект е вече готов. Районната администрация трябва да избере изпълнител.

През следващата година предстои да бъде осъществен и вторият етап от проекта.

Продължава реконструкцията на зоологическата градина, каза Мария Бояджийска, зам.-кмет на Столична община. Започва проектирането на останалата част от зоопарка за поетапна реконструкция, добави зам.-кметът.

Първият етап на изграждането на парка в Бухово с площ 17 дка трябва да приключи в края на ноември. Само за него Столичната община е предвидила 600 хил. лв. лв. от бюджета си. Ще бъде изградена над 3 хил. кв. м алейна мрежа с трайни декоративни настилки, поливна система, парково осветление с 64 високи осветителни тела, видеонаблюдение. Прави се детска площадка и приказен кът с три къщички за игра. Паркът ще има предпазна декоративна ограда, две дървени перголи и две беседки с общо 42 седящи места, маси за шахмат. Предвидена е сцена, площад, пейки, съдове за отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още