IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туроператори очакват вълна от български туристи в Гърция през септември

Тогава в южната съседка става три пъти по-евтино, коментира представител на бранша

17:51 | 19.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Туроператори очакват сериозна вълна от български от туристи към Гърция за серията от по четири почивни дни, които предстоят около 6 и 22 септември. Това казва Калин Драганов от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), пише в. „Труд“.

Въпреки че според различни източници обемът на български туристи в Гърция чупи рекорди това лято, туроператори уточняват, че силните месеци, в които българите обичат да почиват в южната ни съседка, са септември и октомври.

„Септември в Гърция става три пъти по-евтино. Имайте предвид, че в момента трудно можете да намерите нощувка в добър хотел под 70 евро на човек там и нека да е ясно, че българското море пак ще бъде по-евтино от гръцкото“, предупреди експертът.

„И у нас цените падат след 20 август, но тук сезонът е по-къс“, обобщав Драганов и уточнява, че родните хотелиери също са активни с промоционални пакети за късно море.

Хотелиери от гръцките острови Самос, Лесбос, Хиос, Кос и Лерос вече обявиха намаления на туристическите пакети до 50 на сто. По-ниските цени ще са валидни до края на октомври, а целта на отстъпките е да се насърчи туристическото търсене, тъй като тези острови са най-засегнати от бежанската вълна от Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още