IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов: Акциите по морето слагат край на натрупани зависимости

Вицепремиерът обяви, че никой не може да го обвини в защитаване на нечии интереси

13:17 | 30.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Само 5,6% от хората отиват в Слънчев бряг, за да купонясват. Всички останали са семейства. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по bTV в коментар на организираните от него акции по морето, които не бяха приети еднозначно от туристите и от бизнеса.

"Слънчев бряг, такъв шумен, арогантен и побъркващ хората с огромни децибели, е само 5%". Статистиката сочи, че 5,6% са хората, които отиват да купонясват, а всичко останало - 94% са семейства, обясни вицепремиерът.

По думите му 27 години в туризма са създавани едни порочни зависимости - между концесионери, общински съветници, собственици на хотели, хора, които се опитват да злоупотребят с правилата заради по-големи печалби.

"Исках да се сложи край на тези зависимости, затова се намесих, а не защото няма какво да правя през почивните дни", каза той по повод проверките си в дискотеките по морето. 

Симеонов каза, че никой не може да го обвини в защитаване на нечии интереси и каза, че шумни заведения на различни места по Черноморието са били „ударени от твърдата ръка на закона и си понесоха санкциите".

По думите му всички хотелиери са на негова страна, с "изключение на 1-2 бройки". Той допълни, че е получил благодарствени писма от хотелиерски организации и туроператори. По негово мнение протестите показали, че той си е свършил работата.

Симеонов подчерта, че в Слънчев бряг има идеално обезшумени дискотеки, но има такива, които правят по 100 хил. лв. оборот на вечер и не са си сложили шумоизолация.

"Там трябваше да се приложи законът с неговата строгост и да им се каже, че по-голяма сила от държавата няма. Да му мислят за другия сезон", допълни Симеонов.

Вицепремиерът отрече да има конфликт между него и министъра на туризма Николина Ангелкова заради проверките му по морето. И каза, че проверките на Министерството на туризма са от друг характер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още